Hitta hyrbil i Milano

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Milano

Italien näst största stad heter Milano och är huvudstaden för regionen Lombardy.
De flesta associerar säkert staden med mode och fotboll men det finns mycket mer att upptäcka i denna växande stad.


Arkitektur & kultur

Arkitekturen i staden är magnifik och det finns många landmärken att besöka när man är här. Är man operafantast så är operahuset La Scala ett måste och gillar man pampiga kyrkor ska man titta in i katedralen II Duomo. Milano har även känt för sina museer, akademiska instanser och konstnärer och många av dessa ligger i kvarteren runt Brera.

Fotboll & flygplatser

För den som gillar fotboll så stoltserar Milano med hela två storlag i FC och AC Milan och man gillar inte bara att ha två fotbollslag, man har även 3 internationella flygplatser i Malpensa (MLP), Linate (LIN)och Bergamo (BGY). Bergamo ligger endast 4 mil nordöst om Milano och bjuder på motsatsen till storstadspuls. Bergamo är uppdelat i en modern del som heter Cittá Bassa och en gammal del som heter Cittá Alta. Den gamla delen når man vi bergbana och bjuder på en fantastisk utsikt.

Comosjön

Milano med omnejd är perfekt att uppleva med hyrbil. Den här delen av Italien erbjuder aktiviteter sommar som vinter så vill du segla kör du förslagsvis mot Comosjön. Sjön ligger i en glaciär mellan Milano Schweiz och bjuder därför vintertid på perfekta skidåkningsmöjligheter.

Kulinarisk pärla

Som så många andra städer i Italien erbjuder Milano fantastiskt god mat. I Lombardy regionen använder man mer ris än pasta i sina rätter och tomater förkommer väldigt sällan. Milanesisk mat består ofta av panerat kalvkött, grytor på fläskkött och korv.
Ett hett tips är att besöka någon av stadens alla trattorior där många erbjuder billig afterwork och buffémat till en billig penning.

Om Milano Italien, Europa

Weekend
Lyx
Arkitektur
Nattliv
Historia
Storstad
Milano är känd som världens modestad och välbesökt av såväl kändisar som fotomodeller och turister, men staden erbjuder mycket mer än så!
Milano är en av få städer i världen där besökaren kan se en exklusiv designerbutik ligga vägg i vägg med ett kapell från medeltiden – kontrasterna är en upplevelse i sig. Stadens yttre delar är påtagligt slitna och vittnar om tiden som industristad medan stadskärnan är desto mer modern. I centrum av Milano ligger den mest populära sevärdheten, katedralen Il Duomo från 1300-talet som bjuder besökarna på en hisnande promenad mellan takets spiror. Flertal museum bjuder besökaren på konst och historia, exempelvis Pinacoteca di Brera och Palazzo Reale. Även Giorgio Armani har sitt eget museum, Armani Silos. I klostret intill kyrkan Santa Maria delle Grazie kan den konstintresserade uppleva Leonardo da Vincis mästerverk i original, ”Nattvarden”. Visningarna är begränsade så boka i god tid. I direkt anslutning till Duomo ligger den anrika shoppinggallerian Galleria Vittorio Emanuele II med butiker, lyxiga caféer och fina restauranger. Avnjut en Aperol Spritz på en av terrasserna eller fönstershoppa i de lyxiga designerbutikerna, det sistnämnda görs dock bäst på gatorna runt den Gyllene Triangeln. Den matintresserade bör besöka delikatessvaruhuset Peck och avlägga ett besök på Amorino, Milanos bästa gelateria. Tröttnar du på storstaden kan du ta din tillflykt till slottet Castello Sforzesco och dess trädgård Parco Sempione för en stunds avkoppling.
Domo
1 / 21
Foto: camilla
2 / 21
Foto: titi
Galleria Vittorio Emanuele II
3 / 21
Foto: rolf_52
4 / 21
Foto: doris32
Duomo!
5 / 21
Foto: doris32
Il Doumo
6 / 21
Foto: bayo
Fönstertittare
7 / 21
Foto: rolf_52
Glass i ENORMA lass :)
8 / 21
Foto: sisso
Cathedral Duomo
9 / 21
Foto: doris32
San Siro
10 / 21
Foto: rolf_52
11 / 21
Foto: monicae
Storstadsweekend kan också vara soft..
12 / 21
Foto: minmy
Galleria Emanuelle ll
13 / 21
Foto: doris32
Duomo Cathedral
14 / 21
Foto: doris32
Galleria Emanuelle ll
15 / 21
Foto: doris32
Dyrt samtal?
16 / 21
Foto: rolf_52
Dumo Katedralen
17 / 21
Foto: monicae
Dumo Katedralen
18 / 21
Foto: monicae
Cow-walk
19 / 21
Foto: moosie
centralstationen
20 / 21
Foto: war_of_love
Galleria Vittorio Emanuele II
21 / 21
Foto: rolf_52